Düğün Para İadesi Dilekçe Örneği

Düğün Para İadesi Dilekçe Örneği hakkında bilgilere sizin için Avukatlarımız tarafından hazırlanan aşağıdaki yazıdan ulaşabilirsiniz. Düğün, nişan ve kına organizasyonları için otel, salon ve mekan sahiplerine ödeme yapan ancak Covid-19 nedeniyle bu özel günlerini iptal etmek durumunda kalan tüketiciler koşulları taşıması halinde ödemiş olduğu ücretlerin iadesini pandemi nedeniyle talep edebileceklerdir. Covid-19 nedeniyle düğün iptali yaşayan kişilerin para iadesinde bulunabilmesi adına örnek tüketici hakem heyetine başvuru dilekçesini aşağıdaki yazıdan bulabilirsiniz.

dugun-para-iadesi-dilekce-ornegi
dugun-para-iadesi-dilekce-ornegi

Düğün Para İadesi Dilekçe Örneği

Tarafımca ……… tarihinde, ……………………. İsimli firma ile “…………………. tarihinde gerçekleştirmeyi planladığımız düğün organizasyonu” için ekte hakem heyetinize sunduğum Sözleşme akdedilmiş ve yine …….. tarihinde anlaştığımız kiralama bedeli olan ………………….-TL ödenerek anılan salon şikayet edilen taraftan kiralanmıştır. (EK-1: Kiralama Sözleşmesi ve Ödenen bedele ilişkin ödeme dekontu) Ancak sonrasında dünya genelinde yaşanan Covid-19 (koronavirüs) salgını nedeni ile 16.03.2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından düğün faaliyetlerinin durdurulduğu bildirilmiştir.

Yine aynı şekilde 02.09.2020 tarihinde çıkartılan ek genelge ile de nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına, hiçbir şekilde izin verilmeyeceği ve gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacağı bildirilmiştir. Bu nedenle, düğün organizasyonumuzu sözleşmede belirtilen şekilde gerçekleştiremeyeceğimizi, anneanne-babaanne ve dedelerimizin düğün törenimize katılamayacağını öğrenmemiz üzerine şikayet edilen tarafa başvurulmuş ve ödenen bedelin iadesi talep edilmiştir. Ancak şikayet edilen tarafça bu talebimiz yerinde görülmemiş ödediğimiz para tarafımıza halen iade edilmemiştir.

Mevcut olayda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun yanısıra Türk Borçlar Kanununun ifa imkansızlığı hükümlerinin de uygulama alanı bulması gerekmektedir. Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle sözleşmenin kurulduğu esnada mevcut olmayan bu sebeple sözleşme ifasının mümkün olmayan bir hale geldiği açıktır. Bu nedenle tarafımca sözleşmeden dönerek ödediğim bedelin iadesi talebim yerindedir.

Nitekim İzmir Valiliği İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 67857990.35.0079/0000147 sayılı 007920210000038 nolu THH Kararı konulu hakem heyeti kararı da bu yönde emsal nitelikte olup, anılan kararı ekte hakem heyetinize sunmaktayım. İşbu kararda da mevcut durumun mücbir sebep olarak değerlendirilmesi gerektiği, Türk Borçlar Kanununun ilgili maddeleri kapsamında ifa imkansızlığının gerçekleştiği belirtilerek söz konusu düğün tarihinde sözleşme koşullarının yerine getirilmesinin mümkün olmadığına atıf yapılmış ve yapılan ödemenin tüketiciye iadesine karar verilmiştir. (EK-2: İzmir Valiliği İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 67857990.35.0079/0000147 sayılı 007920210000038 nolu THH Kararı konulu hakem heyeti kararı) (Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6502.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.)

Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle talebimin kabulü ile halen tarafıma ödenmemiş ……………………..-TL bedelin şikayet edilen tarafından tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Tüketici Hakem Heyetine yapılacak başvuruda uygulanacak usul ve parasal sınıra ilişkin ayrıntıları https://esyhukuk.com/tuketici-hakem-heyetine-nasil-basvurulur/ adlı yazımızdan bulabilirsiniz. Başvuru öncesinde bu yazımızı okumanızı önemle tavsiye etmekteyiz. Buna ek olarak, her olay kendi özelinde farklı hukuki uygulamalara tabi olabilir. Bu nedenle, hukuki işlem başlatmadan önce uzman avukatlarımızdan hukuki destek almak adına bizlere info@esyhukuk.com adresine mail atabilir veya https://esyhukuk.com/iletisim/ linkinden bize ulaşabilirsiniz.

Diğer hukuki yazılarımıza https://esyhukuk.com/makaleler/ adresinden ulaşabilirsiniz.

UYARI: İşbu yazı içerisinde yer alan değerlendirmeler ve bilgiler hukuki tavsiye niteliği teşkil etmemekte olup yasal mevzuatta ve içtihatlarda yapılacak değişiklikler kapsamında güncel olmayabilir. Bu içerikten dolayı herhangi bir şekilde Erbay & Saral & Yelkenkaya Avukatlık Ofisi’ne sorumluluk yükletilmesi mümkün değildir. Bu yazı kapsamındaki soru ve sorunlarınız bakımından hukuki danışmanlık almanız tavsiye edilmektedir.

İlgili Makaleler

Yorum Yap

Yeni Makaleler

2024-yilinda-30-gunluk-sigorta-primi-ne-kadar
2024 Yılında 30 Günlük Sigorta Primi Ne Kadar?
7 Kasım 2024
sgk-primlerinin-eksik-odenmesi-nedeniyle-hakli-fesih
İşçinin SGK Primlerinin Eksik Ödenmesi Nedeniyle Haklı Fesih
7 Kasım 2024
iscinin-sgk-primlerinin-eksik-odenmesi-tazminat-hakki
İşçinin SGK Primlerinin Eksik Ödenmesi Tazminat Hakkı
7 Kasım 2024
iscinin-sgk-primlerinin-odenmemesi
İşçinin SGK Primlerinin Ödenmemesi
7 Kasım 2024
fazla-calisma-yonetmeligi
Fazla Çalışma Yönetmeliği Hakkında Kapsamlı Bilgi
5 Kasım 2024
fazla-mesai-zamanasimi-suresi
Fazla Mesai Zamanaşımı Süresi
5 Kasım 2024
fazla-mesai-ucreti-odenmeyen-iscinin-haklari
Fazla Mesai Ücreti Ödenmeyen İşçinin Hakları
5 Kasım 2024
Tazminat Alma Taktikleri
Tazminat Alma Taktikleri: İşçinin Haklarını En Etkili Şekilde Koruma Stratejileri
5 Kasım 2024
tekstil-iscisi-tazminat-alma-haklari
Tekstil İşçisi Tazminat Alma Hakları
5 Kasım 2024
anayasa-isci-haklari
Anayasa İşçi Hakları
18 Ekim 2024